16 Aralık 2012 Pazar

Informatica Yönetimi - Komut Satırından Kullanıcı Oluşturma

Merhaba, Bu yazımda size Informatica'da komut satırından nasıl yeni kullanıcı eklendiğini göstereceğim. Bu yöntem özellikle tek seferde çok sayıda kullanıcı eklemeniz gerektiği zaman çok faydalı oluyor.

Bunun için öncelikle Informatica Server'ımıza erişmemiz gerekiyor. Eğer Informatica Server Windows üzerindeyse Remote Desktop (RDP) yaparak, eğer Unix Server üzerindeyse Herhangi bir SSH client'ı(SecureCRT gibi) ile servera bağlanmanız gerekiyor.



Kullanıcı işlemleri(ekleme,silme,gruba atama,vs) infacmd komutudur. Bu sebepten komut satırından \Informatica\9.1.0\server\bin altına gidiyoruz. Ve şu komutu yazıyoruz;

infacmd.sh isp CreateUser -dn [domain_adi] -un [yetkili_kullanici_adi] -pd [yetkili_kullanici_sifresi] -nu [yeni_kullanici_adi] -np [yeni_kullanici_sifresi] -nf "[yeni_kullanici_tam_adi]" -ds "[yeni_kullanici_aciklama]" 

Bu komutu çalıştırdığımızda belirttiğimiz özellikteki yeni kullanıcı eklemiş oluyor. Komut daha fazla detay da içeriyor. Ben burada sadece sık kullanılanları gösterdim detaylar için sadece "infacmd.sh isp CreateUser" çalıştırarak komutun detayları görüntüleyebilirsiniz.

Kolay gelsin...

0 yorum:

Yorum Gönder